Passikuvaus

Passikuvaukseen ei tarvitse varata aikaa, mutta varmuuden vuoksi kannattaa tulostaan ilmoittaa etukäteen, että kuvaaja on varmasti paikalla. Passikuvaus kestää noin 10 minuuttia ja kuvat saa tarvittaessa heti käteen tai liitettynä poliisin passikuvajärjestelmään.

Passiin tarkoitetut kuvat:

Sääntöjen mukaisesti passikuva on oltava kuvattu suoraan edestä siten, että pää on aivan suoraan kameraa kohti. Ilmeen on oltava neutraali. Silmälasit ovat sallittu mutta mikäli sangat ovat paksut tai lasit tummat on lasit pakko riisua kuvauksen aikana. Vaatteilla ei ole merkitystä.

HUOM! Meillä ei ole käytössä passikuva-arkistoa. Poliisi säilyttää passikuvan sen voimassa-olon ajan (6kk). Sen sijaan, meiltä voi kysyä kuva-tunnus, mikäli tämä on hukassa. Muissa tapauksissa pyydetään asiakasta uudelleen kuvaan. Mikäli kuvaushetkessä on epäselvää mihin tarkoituksiin passikuvaa tarvitaan, suosittelemme paperikuvien lunastusta, tulevaa käyttöä varten.

Nykyään passikuva pitää valmistaa eri lailla eri tarkoituksiin; perus passihakemukseen on käytössä kuva-tunnus, mutta tämä ei kelpaa pika-passihakemukseen. Ajokorttia varten on toistaiseksi käytössä paperikuva, mutta jos asiakas aikoo hakea viisumia, on otettava selville kyseisen valtion kuvasäännöstä. Eri valtiot määrävät itse kuvan koko ja sävy. Näin ollen suomen viranomasia varten hankittu paperi-passikuva ei kelpaa kaikille maailman valtioille koska koko ja sävy saattaa olla väärät. Valokuvaaja ei voi tiedä asiakkaan passikuvatarpeesta, jonka vuoksi asiakas pitää itse kertoa niistä kuvauskäynnillä.

emmi-tuulia

Kuvasarjayhdistelmät saatavana on:

passikuvahinnasto

Meillä on käytössä viranomaisten sähköinen passikuvavälitys.Virallinen passikuva on voimassa 6kk

Muu henkilökuvaus http://fotoneiti.fi/fi/palvelut/matrikkelikuvaus .