Öppet enligt överrenskommelse. Ring 050 355 7743

Graviditetsfotografering

raskausajankuvaEn graviditet är väldigt kort, även om det inte känns så medan man väntar. Det lönar sig att ta tillfället iakt och fotografera även detta skede i livet. Ett fotografi från väntetiden kan vara ett vanligt studiofoto, taget då när magen är stor och vacker. Eller så kan man fotografera en serie från olika tidpunkter under graviditeten där man kan följa med hur kroppen har förändrats. ”Magbilder” kan vara endast mamman, eller mamma och ett äldre syskon eller varför inte hela familjen.

Bilderna kan vara tagna i studio eller ute i miljön. Fotografier med mycket hud har en fin stämning som svartvita, men vill man inte klä av sig så passar det bra med vanlig klädsel. Till fotograferingen kan ni reservera en halvtimme om mamman kommer ensam eller ca en timme om vi tar familjebilder också. Det är bra om man meddelar redan vid tidsbeställningen hur många som är på väg, så kan fotografen reservera tillräckligt med tid åt er. Under fotograferingen är det möjligt att byta kläder eller bakgrund.

Om ni har egna idéer om hur bilderna ska se ut, berätta gärna i god tid så kan vi förverkliga dem tillsammans!

Bebisfotografering

vauvakuvaus 2En nyfödd bebis är verkligt söt. Av små barn får man vackra studiobilder. Små bebisar med len hud ger en fin stämning i bilden. När man fotograferar mycket små barn, är det bara att följa med hur den lilla trivs. Det gör inget om barnet plötsligt blir hungrigt eller somnar. En sovande bebis är minst lika söt på bild som i verkligheten. Barnet kan fotograferas ensamt med kläder eller utan. Nakna bilder eller hud mot hud med mamma eller pappa blir oftast väldigt lyckade.

När ni beställer tid är det bra att välja en tidpunkt när barnet oftast är piggt och nöjt. Det är bra att reservera en timmes tid för fotografering när det är svårt att på förhand avgöra hur pass samarbetsvilligt barnet är. Fotografen kan också komma hem till er för en fotografering om det känns tryggare för barnet.

Om ni har egna idéer om hur bilderna ska se ut, berätta gärna i god tid så kan vi förverkliga dem tillsammans!

Välkommen på fotografering!

raskauskuvaus